Taze Kekik SalatasıTaze kekik salatasının tam zamanı! Diğer adıyla zahter salatası olarak bilinen bu eşsiz lezzet, mutlaka evimde bulundurduğum ve sıklıkla kullandığım bir sebzedir. Et yemeklerinde tercih ettiğim bir bitki olmasının yanı sıra, yemeklerin lezzetini artıran bir baharat türüdür. Sofralarımızın süsü olan salata çeşitlerimize yeni bir tat eklemek isteyenler için harika bir seçenek sunuyoruz. Yapımı hem sağlıklı hem de faydalı olan bu salata, özellikle yaz aylarında rahatça bulunabilecek yeşil kekikle hazırlanır. Mersin civarında çokça yapılan bu salata, yemeklerimizin yanında sindirimi kolaylaştıracak ve bizi zinde tutacak bir lezzettir. Taze Kekik Salatası Malzemeleri
Taze Kekik Salatası Nasıl Yapılır?Taze kekikler bol suda yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Kıyılan kekikler, tuzla ovularak suyunu salması sağlanır. Önceden yıkayıp temizlediğimiz soğan ve maydanozlar da ince ince kıyılır. Tuzlu suda beklettiğimiz kekikler, bir kap içerisine alınarak süzgeç yardımıyla suyu süzdürülür. Bu sırada bir kabın içerisinde sıktığımız limon suyu, nar ekşisi, pul biber ve zeytinyağı harman edilerek sos hazırlanır. Salata kabına kekik, soğan ve maydanozlar bir araya getirilir. Servis esnasında üzerine hazırladığınız sosu döküp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ek Bilgiler ve İpuçları
|
Taze kekik salatasını denedim ve tarifin aynısını uyguladım, fakat kekikler tuzla ovulduktan sonra biraz acımsı bir tat bıraktı. Acaba fazla mı ovmuş olabilirim yoksa bu normal mi?
Cevap yazMerhaba Vedi,
Kekik salatası yaparken kekikleri tuzla ovma işlemi bazen acımsı bir tat bırakabilir. Bu durumu engellemek için kekikleri çok fazla ovmamaya dikkat etmek önemlidir. Kekikleri hafifçe ovmak yeterli olacaktır. Ayrıca, tuz miktarını da kontrollü kullanmakta fayda var. Tariflere birebir uymak her zaman en iyi sonuçu vermeyebilir, kendi damak tadınıza göre ufak değişiklikler yapabilirsiniz. Umarım bir sonraki denemenizde daha iyi bir sonuç alırsınız! Afiyet olsun.