Kekik Limon Karışımı Kekik, saymakla bitmeyen faydaları olan bir bitki türüdür. Dağlarda, çorak topraklarda ve evdeki saksılarda yetişebilen ve güneşli bölgeleri seven bir bitki olarak bilinir. Kekik, bitkisel tedavilerde de sıklıkla kullanılır. En verimli kekik toplama dönemi, özellikle Haziran ayından Ekim ayına kadar olan süreçtir. Kekik, toplandıktan sonra ayıklanır ve güneş ışığında kurutulur. Kekiğin kimyasal içerikleri, çeşitli maddelerde bulunur. Türkiye, kekik üretiminde oldukça önemli bir konuma sahiptir ve bu bitki, Mısırlılar tarafından da çok yaygın olarak kullanılmıştır. Kekik, dünya kültüründe de büyük bir öneme sahiptir. Yararları nedeniyle günümüze kadar gelmiş ve önem kazanmış bir bitki türü olarak bilinir. Kekik, mutfaklarımızda ve et, balık ve tavuklu yemeklerde sıklıkla kullandığımız bir bitkidir. Ayrıca kekiği çay olarak da tüketebiliriz. Kekiğin Faydaları Nelerdir?
Limonun Faydaları Nelerdir? Limon, ciddi faydaları bulunan bir turunçgildir. Limon, C vitamini ve bağışıklık sistemi açısından çok zengindir. Kalp ve damar hastalıklarında daha çabuk ve etkili sonuçlar verir. Limon, soğuk algınlığında da çok faydalıdır ve soğuk havalarda vücudumuzu korur.
Kekik Limon Karışımı Kekik ve limon karışımı, oldukça faydalı bir ikilidir. Özellikle kış aylarında ve soğuk algınlığında tüketilen bu bitki çayı, hem bizi korur hem de vücudumuzdaki mikropların atılmasına yardımcı olur. Kekik ve limon, mutfağımızda ve yemeklerde sıkça kullandığımız bitkilerdir. Kekik Limon Karışımı Çayı
Kekik Limon Karışımı Çayı Nasıl Yapılır? Suyu, kekiği ve limonu bir cezve içerisine koyarak beş dakika kaynatın. Ardından dinlenmeye bırakın. Arzuya göre içerisine nane de ekleyerek tüketebilirsiniz. |